Manifest Descobrir - El Consell Comarcal del Bages s’adhereix al Manifest Descobrir

Ja som
 3019 signants!

Per un nou model de turisme al servei del país

El Bages fa temps que aposta per al desenvolupament d’un turisme sostenible i respectuós amb el territori, amb una oferta que posa en valor la sostenibilitat i la qualitat.La comarca compta amb un Geoparc Mundial Unesco, un segell que reconeix una àrea geogràfica excepcional per la seva geologia i que, conjuntament amb la resta d’aspectes del patrimoni cultural i natural del territori, treballa per avançar cap a una gestió sostenible i perdurable i fomentar l’educació, la recerca i la geoconservació.

A més, des del Bages s’han impulsat iniciatives com El Rebost del Bages, de promoció dels productes agroalimentaris de proximitat, i recentment s’ha posat en marxa la Ruta del Vi de la DO Pla de Bages que és la primera ruta d’enoturisme cultural de Catalunya. La comarca compta amb més d’una vintena d’establiments vinculats al turisme acreditats amb el segell Biosphere que reconeix el seu compromís amb el turisme sostenible i responsable.

En consonància amb aquesta trajectòria, recentment el Consell Comarcal del Bages ha aprovat adherir-se al Manifest impulsat per la revista Descobrir Catalunya i les principals entitats de turisme rural i agents turístics d’arreu del país. El Manifest que demana un canvi urgent de model turístic aprofitant els aprenentatges que ha deixat la pandèmia.

Agustí Comas, conseller de Turisme del Consell Comarcal del Bages, ha expressat: “El Bages té tots els ingredients per ser una destinació de turisme sostenible i aquesta és la nostra i la base del desenvolupament turístic de la comarca des de fa anys. El nostre entorn natural i paisatgístic, la riquesa geològica del Geoparc de la Catalunya Central, el ric patrimoni cultural que tenim, la gran oferta gastronòmica vinculada a la destacada producció agrícola i a l'existència de la Denominació d'Origen Pla de Bages... Amb tot això es treballa per a un desenvolupament turístic amb un model que repercuteixi positivament en la qualitat de vida de la gent del territori i que posi en valor els diversos elements que ens caracteritzen i ens identifiquen, com per exemple  patrimoni de pedra seca.