Manifest Descobrir - Els impulsors del Manifest Descobrir demanem al Parlament que debati sobre el model turístic de país

Ja som
 2786 signants!

Per un nou model de turisme al servei del país

Els darrers dies, els impulsors del Manifest Descobrir ens hem reunit amb la majoria de grups parlamentaris del Parlament de Catalunya per demanar-los que abordin el debat sobre el model turístic del país. La resposta dels grups ha estat molt positiva i esperem que la propera tardor es pugui produir un debat monogràfic sobre turisme en el marc de la Comissió d'Empresa i Treball, responsable de la matèria, en el qual s'escoltin les propostes del Manifest Descobrir.

L'objectius dels impulsors del Manifest és traslladar al Parlament de Catalunya la veu dels més de 2.500 signants que reclamen que s'apliquin, amb urgència, canvis en les polítiques turístiques del país ara que la pandèmia ha fet aflorar les contradiccions d'un sistema basat en el monocultiu turístic de masses al litoral que ara ha fet fallida. A més, demanem que s'aprovi una nova Llei de Turisme -la llei vigent es va aprovar l'any 2002- que respongui realment a les necessitats del sector i del país, tal i com ja s'ha compromès a fer aquesta legislatura el Conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent. 

En les diferents converses amb els diputats responsables de turisme d'un ampli espectre parlamentari, s'ha constat que hi ha coincidència que el model actual és insostenible i que cal un gran acord de país per fer la transició cap a un model més respectuós amb el territori i les persones. A les reunions hi van assistir el director de la revista "Descobrir Catalunya" , Joan Morales, l'editora Ana Mira, el president de la Confederació del Turisme Rural i l'Agroturisme de Catalunya (TURALCAT), Carles Barcons, i el president de la Confederació Catalana d'Agroturisme i Turisme Rural (CONCATUR), Ferran Puig, amdós en representació també de l'Associació Turisme Rural Girona.