Manifest Descobrir - Els Ambientòlegs de Catalunya creen un cercador de turisme sostenible

Per un nou model de turisme al servei del país

Vols fer una escapada però sense deixar petjada ecològica? Vols fer una reserva en un allotjament que segueixi criteris de sostenibilitat? Vols fer turisme ambiental responsable i de proximitat? Hi ha una manera molt senzilla de trobar la proposta que t'encaixi: utilitzant el cercador de propostes de turisme sostenible creat pel Col·legi d'Ambientòlegs de Catalunya (COAMB), el portal turismesostenible.coamb.cat

El portal de turisme sostenible, creat amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona, es va alimentant de manera participativa i sota la tutela del COAMB que vetlla perquè les propostes turístiques que s'hi incloguin siguin ambientalment responsables. Tothom qui ho vulgui hi pot publicar activitats, experiències o establiments sostenibles omplint un formulari.

A banda de les propostes que recull, el portal té un apartat de divulgació del turisme sostenible, amb enllaços i guies de referència tant per als professionals del sector com per a la ciutadania en general. La iniciativa del COAMB, que té com a eslògan "Fem xarxa per la sostenibilitat", neix per ser un punt de trobada per a les empreses del sector turístic sensibilitzades amb el medi ambient, i alhora un recurs pràctic perquè les famílies trobin opcions de baixa petjada ambiental per als seus moments d'oci i turisme.

El Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB) es va crear l'any 2003 i agrupa les persones que exerceixen la professió dins el territori de Catalunya: ambientòlegs i ambientòlogues, professionals del medi ambient i estudiants. Un dels seus objectius és promoure el respecte al medi ambient entre la societat. Amb iniciatives com la del Cercador, el Col·legi contribueix a fer avançar la societat cap un nou model de turisme sostenible tal i com demana el Manifest Descobrir, del qual en són signants. Enhorabona per la iniciativa!

Més informació: turismesostenible.coamb.cat