Manifest Descobrir - El turisme regeneratiu marca el camí

Ja som
 3019 signants!

Per un nou model de turisme al servei del país

El turisme regeneratiu és aquell en què el visitant deixa els llocs per on passa millor del que els ha trobat, aquell turisme que regenera els indrets visitats. Però això... com s'aconsegueix? Precisament, per respondre aquesta pregunta 400 professionals del sector turístic s'han trobat a Barcelona amb motiu de la Jornada sobre turisme regeneratiu organitzada per la Generalitat de Catalunya i la xarxa NECSTour de regions europees per a un turisme competitiu.

Nombrosos representants internacionals de destinacions capdvanteres en temes de sostenibilitat van aportar el seu testimoni i els seus coneixements sobre turisme sostenible i, més concretament, sobre turisme regeneratiu: des d'impulsors de negocis compromesos que demostren que el model de turisme sostenible enfocat a generar valor és viable econòmicament fins a organismes europeus com la Unió Europea, la Comissió Europea, l’European Tourism Association (ETOA), l’European Travel Commission (ETC), Europa Nostra i la Travel Foundation, entre d’altres.

Una de les ponents destacades va ser la fundadora de Conscious Travel, la canadenca Anna Pollock, considerada una de les veus més importants sobre el futur del turisme, qui va explicar que “el turisme té un paper i una responsabilitat únics per ajudar en els processos de canvi, però per fer-ho s’ha d’integrar amb altres sectors. Un canvi significatiu i efectiu només es produirà quan entenguem que el turisme no és una indústria que funciona amb principis mecànics sinó en un sistema en xarxa viu”.

Tal com va explicar la directora general de Turisme, Marta Domènech, un dels objectius de la jornada era ajudar a Catalunya a fer el camí cap al turisme regeneratiu: “la destinació Catalunya es troba en un moment de transformació per fomentar un turisme més ètic i innovador. Hem de posar les persones al centre i fer compatible l’activitat turística amb la vida als nostres municipis”. 

La Jornada "Turisme regeneratiu: contribuint al benestar de la comunitat” va tenir lloc el 23 de setembre a l'auditori de La Pedrera de Barcelona i també es va emetre en streaming. Pots consultar els ponents que hi van assistir a la web de la jornada, pots llegir-ne la crònica de Comunicatur.info o bé la nota de premsa del Departament d'Empresa i Treball.