Manifest Descobrir - Les Terres de l'Ebre, entre les 100 millors destinacions sostenibles del món

Ja som
 3012 signants!

Per un nou model de turisme al servei del país

Fa pocs dies sabíem que les Terres de l'Ebre han entrat al llistat de les 100 millors destinacions sostenibles del món per setè any consecutiu. El reconeixement es va fer públic durant el congrés anual de l’associació Global Green Destinations celebrat a Atenes a finals de setembre, que també va servir perquè el Patronat de Turisme de la Diputació de Barcelona pogués presentar l’ampliació de la Via Verda de la Val de Zafan com a cas d’èxit en turisme sostenible.

Les Terres de l'Ebre van ser incloses al llistat de les Top 100 Green Destinations, les 100 destinacions més sostenibles a nivell mundial, l'any 2016 i des d'aleshores ha revalidat cada any la seva posició, i comparteix el reconeixement amb una altra destinació catalana: Torroella de Montgrí-L'Estartit.

Enguany, a més, el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona va ser convidat al Congrés per a presentar com a cas d'èxit i bones pràctiques de gestió del turisme sostenible el projecte d’ampliació de la Via Verda de la Val de Zafàn, que compta amb finançament dels fons europeus Next Generation i es lidera des de la Diputació conjuntament amb els ajuntaments de Tortosa, Roquetes, Amposta i la Ràpita. El projecte preveu l’ampliació de la via, amb un total de 30km, desenvolupant diferents trams fins al Delta de l’Ebre. Millorarà l’accessibilitat de l’equipament i oferirà solucions tecnològiques per tal de monitoritzar el trànsit de bicicletes i persones i punts de càrrega de bicicletes elèctriques.

Precisament, les Terres de l'Ebre són aquests dies escenari del Festival Senderista Costa Daurada- Terres de l'Ebre que se celebra fins el 30 d'octubre amb la voluntat de reivindicar un territori ple d'atractius naturals i paisatgístics que són un paradís per als amants del senderisme gràcies a la xarxa de camins i senders que recorren paratges com les Muntanyes de Prada o les Terres de Mestral. 

Global Green Destinations és una fundació sense ànim de lucre que treballa per al desenvolupament de les destinacions sostenibles i el seu reconeixement. Dona suport a les destinacions, regions i països en la millora de la qualitat, la sostenibilitat i la visibilitat en el mercat. L'entitat té com a objectiu la creació d'eines i plataformes per donar suport a les destinacions en la millora de la sostenibilitat i la qualitat, i per fer-ne promoció pública. Pel que fa als guardons a les 100 millors destinacions del món, l'objectiu és enfortir el perfil d'aquests indrets envers el turisme responsable i verd. En podeu llegir més informació en aquest enllaç