Manifest Descobrir - El Consell Comarcal de l’Alt Camp s’adhereix al Manifest Descobrir

Ja som
 3019 signants!

Per un nou model de turisme al servei del país

Foto: Joan Capdevila (Fons Fotogràfic Ruta del Císter)

Des que es va fer públic ara fa un any, més de 25 consells comarcals s’han sumat al Manifest Descobrir, entre els quals el Consell Comarcal de l’Alt Camp, que recentment ha aprovat la seva adhesió a la iniciativa per demanar un canvi urgent de model turístic. El Manifest ja compta amb gairebé 2.800 signants, entre els quals nombroses institucions, empreses i agents turístics d'arreu del país.

Cada vegada són més les institucions que demanen que es plantegi el debat sobre el model turístic ara que han aflorat les contradiccions d’un sistema basat en el turisme internacional de masses. El Manifest Descobrir ho cconcreta en cinc mesures molt bàsiques: aplicar criteris de sostenibilitat, promoure estratègicament el turisme de proximitat, millorar la qualitat de l’oferta turística i l’ocupació que genera, ordenar l’activitat per combatre la massificació i, finalment, crear una taula unitària de tots els agents implicats per coordinar les polítiques de turisme.

El Conseller de Turisme del Consell Comarcal de l'Alt Camp, Enric Ferré Ginovart, assegura que «des del Consell Comarcal de l’Alt Camp, es considera necessària l’adhesió d’aquest ens comarcal al Manifest ‘Descobrir’ per un nou model de turisme al servei del País», i en destaca la conveniència en tant que «marca unes pautes d’actuació, unes idees i propostes que poden ajudar a fer del turisme un motor socioeconòmic per a l’Alt Camp des del principi del respecte i al justícia econòmica i mediambiental».

Amb aquesta decisió, aprovada en la sessió ordinària del Ple del 25 d’octubre de 2022, el Consell Comarcal de l’Alt Camp se suma a altres institucions que ja s’han posicionat a favor d’un canvi de model turístic, com la Diputació de Lleida, el Consorci Penedès o els Consells Comarcals de la Conca de Barberà, l’Urgell, el Priorat, del Bages, el Vallès Oriental, el Gironès, el Pla de l’Estany o l’Anoia, entre d’altres.