Manifest Descobrir - El Consell Comarcal del Gironès s'adhereix al Manifest Descobrir

Ja som
 3019 signants!

Per un nou model de turisme al servei del país

El Consell Comarcal del Gironès ha aprovat recentment la seva adhesió al Manifest impulsat per la revista Descobrir Catalunya que demana que s’aprofitin els aprenentatges que ha deixat la pandèmia per avançar cap a un nou model de turisme basat en la sostenibilitat.

El Manifest, que ja compta amb més de 2.300 signants,  demana que s’adoptin de forma urgent cinc mesures molt bàsiques: aplicar criteris de sostenibilitat, promoure estratègicament el turisme de proximitat, millorar la qualitat de l’oferta turística i l’ocupació que genera, ordenar l’activitat per combatre la massificació i, finalment, crear una taula unitària de tots els agents implicats per coordinar les polítiques de turisme.

En aquest sentit, des de l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Gironès actualment s’està treballant en projectes com la creació d’una nova xarxa de camins al Gironès, i del seu patrimoni, mitjançant la digitalització dels senders i itineraris en un mapa interactiu; la programació de visites guiades culturals, amb guies oficials, en períodes de temporada baixa, o el programa de Senderisme Guiat que porta més de 10 edicions i ofereix sortides tot l’any per l’entorn natural de la comarca. L’objectiu compartit d’aquestes accions és el de fomentar una mobilitat sostenible i la desconcentració de l’activitat turística tot contribuint a una millor cohesió territorial.

El conseller comarcal de Turisme Àdam Bertran i Martínez ha expressat que “El Gironès fa temps que aposta per un model de turisme sostenible i respectuós amb el territori amb una oferta que busca combatre l’estacionalitat i la massificació. És per això que valorem molt positivament iniciatives com aquesta, que comparteixen els mateixos valors i que han de servir per assolir la màxima complementarietat i suma eficient de totes les actuacions.”

Amb aquesta decisió, el Consell Comarcal del Gironès se suma a altres institucions que ja s’han posicionat a favor d’un canvi de model turístic, com els Consells Comarcals del Bages, de l’Alt Urgell, de la Conca de Barberà, la Segarra, l’Anoia, el Priorat i el Pla de l’Estany, entre d’altres. El Manifest íntegre es pot llegir a la pàgina web manifest.descobrir.cat, així com el llistat complet d’impulsors i adherits.