Manifest Descobrir - Arrenca una nova Setmana Santa marcada per la sequera però amb bones previsions d’ocupació

Per un nou model de turisme al servei del país

La Setmana Santa d’enguany s'inicia amb la bona notícia de les recents nevades que han revifat la temporada d'esquí gràcies a les grans acumulacions de neu que garanteixen un final de campanya esperançador.

No obstant això, a mesura que arriba el bon temps, s’inicia la temporada d'esports d'aventura i turisme nàutic interior, activitats crucials per a l'economia de zones com el Segre-Rialb o la Noguera Pallaresa. De nou, aquesta campanya, tornarà a estar marcada per una sequera generalitzada que posa en perill no només les activitats turístiques, sinó també l'economia local en moltes regions.

Pel que fa al turisme rural del país, tot i que la meteorologia jugarà un paper clau per acabar de veure si s'arriba a la plena ocupació en determinats establiments, el sector encara la Setmana Santa amb bones expectatives.

En aquest sentit, el President de l’associació de cases rurals de la Garrotxa, Fèlix Castanyer Santanach, preveu una ocupació de més del 90% a les zones turístiques de la comarca, especialment el cap de setmana festiu: des de Dijous Sant fins Dilluns de Pasqua. Castanyer destaca que els dies anteriors -de dilluns a dijous- les xifres d’ocupació es situen al voltant del 40%-50% i que, en general, els visitants han optat per reduir l’estada a tres nits i no quatre com era habitual.

D'altra banda, Oriol Baños, secretari de Concatur -Confederació Catalana de Turisme Rural-, confirma que s'estima una ocupació del 85% als allotjaments del Berguedà, la Garrotxa, el Baix Empordà, les Terres de l'Ebre i l'Alt Camp durant el cap de setmana de Divendres Sant fins a Dilluns de Pasqua. Baños destaca una baixada del percentatge d'ocupació rural durant la setmana prèvia, situant-se aquest any al voltant del 50%, amb un increment de les reserves a última hora. Finalment, també ressalta que el perfil dels visitants és principalment de famílies amb nens, així com parelles i grups d'amics amb un alt nivell de fidelització, ja que la majoria repeteix la seva estada.