Manifest Descobrir - Més Consells Comarcals se sumen al debat sobre el model turístic

Per un nou model de turisme al servei del país

L’equip del Descobrir Catalunya segueix la ronda de trobades institucionals per presentar a les administracions el Manifest Descobrir per un turisme al servei del país, que aquesta setmana ja ha superat els 1.500 signants.

Les darreres reunions han estat amb els Consells comarcals del Priorat, el Pla de l’Estany i el Montsià, que se sumen a les ja celebrades amb els Consells Comarcals del Bages, la Conca de Barberà, la Cerdanya, la Segarra i el Gironès. Per part del Descobrir assisteixen a les reunions l’editora, Ana Mira, i el director, Joan Morales.

A la reunió amb el Consell Comarcal del Priorat hi van assistir la consellera comarcal de Turisme, Marta Camps, el cap de l’àrea de Promoció Econòmica, Josep M. Coll, i la tècnica de l’oficina de turisme del Priorat, Cristina Beltran. Tots ells van mostrar la sintonia amb els continguts del manifest, que va en la línia de la tasca que ja estan duent a terme des de fa uns anys, i es van comprometre a fer difusió de la iniciativa entre els agents e la comarca, a més d’elevar el manifest al Ple per valorar-ne l’adhesió.

A la trobada mantinguda amb el Pla de l’Estany hi van assistir la consellera comarcal de turisme, Teresa Castañer, i les tècniques de turisme Irene Costa i Eva Jutge. Totes elles van coincidir en assenyalar que ara és el moment idoni per impulsar el debat sobre el canvi de model turístic i es van oferir a treballar per formalitzar el suport del Consell al manifest.

Finalment, l’equip del Descobrir també s’ha reunit aquesta setmana amb el president del Consell Comarcal del Montsià i alcalde d’Alcanar, Joan Roig, i amb el gerent del Consell, Manel Lombarte. Ambdós van donar per bo el plantejament del Manifest i van confirmar que portaran el Manifest al Ple per debatre’n l’adhesió.

En els propers dies, a més de les reunions amb diverses administracions, l’equip del Descobrir es trobarà també amb partits polítics per demanar-los que el debat sobre el model turístic sigui present en la propera campanya electoral i quedi reflectit en els diferents programes.