Manifest Descobrir - El Ple del Consell Comarcal de l’Alt Urgell aprova per unanimitat adherir-se al Manifest Descobrir

Per un nou model de turisme al servei del país

L’equip del Descobrir segueix celebrant reunions amb diverses institucions per presentar el Manifest Descobrir per un turisme al servei del país.

Amb una dotzena de reunions celebrades, l’acollida està sent molt bona i  ja han començat a arribar les primeres adhesions formals; una reacció que mostra fins a quin punt és compartit el diagnòstic del fatídic moment que viu el turisme i les propostes de solució llançades pel Descobrir Catalunya i diverses entitats de turisme rural el passat mes de setembre.

Aquest final d’any s’han celebrat reunions amb els Consells Comarcals del Pallars Jussà, l’Alt Urgell i l’Anoia. A la reunió amb el Consell pallarès hi va participar el president, Josep Maria Mullol, i el tècnic de turisme, Ramon Iglesias, que van explicar a l’equip del Descobrir la bona feina que estan fent en clau de sostenibilitat i amb diversos agents del sector d’arreu del país.

En el cas del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, la reunió – a la qual hi van participar el gerent, Josep Antoni Vila, i la tècnica de turisme, Montserrat Ripoll- va donar fruits immediats ja que la mateixa setmana, el 17 de desembre, es va formalitzar un acord de Ple del Consell per adherir-se al manifest, que va ser aprovat per unanimitat.

El Consell Comarcal de l’Anoia també està pendent de debatre i votar l’adhesió del Ple al Manifest Descobrir després de celebrar una reunió entre els representants del Descobrir –l’editora Ana Mira i el director Joan Morales-, el conseller comarcal Daniel Gutiérrez i la tècnica de turisme Bet Andreu, on es va expressar total sintonia amb els plantejaments per un nou model turístic al servei del país.