Manifest Descobrir - Cinc Consells Comarcals més se sumen al moviment per un canvi de model turístic

Per un nou model de turisme al servei del país

Els Consells Comarcals del Bages, l’Anoia, l’Alt Urgell, la Conca de Barberà i el Priorat s’han adherit al Manifest Descobrir, i se sumen així a les més de dues mil persones, entitats i institucions que han signat per demanar un canvi urgent de model turístic aprofitant els aprenentatges que ha deixat la pandèmia.

El suport dels Consells Comarcals és clau ja que, en la majoria dels casos, són els responsables de planificar i executar les polítiques de turisme del territori.

 

Mireia Bonet, cap del Servei de Turisme del Consell Comarcal de la Conca de Barberà explica: “hem apostat per un canvi de model en la gestió turística de la nostra destinació, creant la Xarxa de Turisme Sostenible (XATS Conca) i recentment hem signat la Carta del Paisatge de la comarca, per tant estem en plena sintonia amb la reivindicació del Manifest.” En el cas del Consell Comarcal de l’Anoia, el Conseller de Turisme, Programes Europeus i Relacions Institucionals, Daniel Gutiérrez Espartero, explica que a l’Anoia “el manifest es veu com una oportunitat per obrir i consolidar estratègies de desenvolupament turístic sostenible de país”.

 

El Manifest ja compta amb gairebé 2.135 signants i demana que es plantegi amb urgència el debat sobre el model turístic ara que han aflorat les contradiccions d’un sistema basat en el turisme internacional de masses. Concretament, proposa que s’adoptin cinc mesures molt bàsiques: aplicar criteris de sostenibilitat, promoure estratègicament el turisme de proximitat, millorar la qualitat de l’oferta turística i l’ocupació que genera, ordenar l’activitat per combatre la massificació i, finalment, crear una taula unitària de tots els agents implicats per coordinar les polítiques de turisme.

Es preveu que en els propers dies més institucions s’adhereixin al Manifest Descobrir per un nou model de turisme al servei del país.