Manifest Descobrir - El Consell Comarcal de la Conca de Barberà s’adhereix al Manifest Descobrir per un nou model de turisme al servei del país

Per un nou model de turisme al servei del país

La revista Descobrir Catalunya ha impulsat, juntament amb les principals entitats de turisme rural i agents turístics d’arreu del país, un Manifest que demana un canvi urgent de model turístic aprofitant els aprenentatges que ha deixat la pandèmia.

Des que es va fer públic el mes de setembre, diverses institucions s’han sumat al Manifest; la darrera és el Consell Comarcal de la Conca de Barberà, que recentment ha aprovat al Ple la seva adhesió a la iniciativa.

El Manifest ja compta amb gairebé 2.000 signants i demana que es plantegi amb urgència el debat sobre el model turístic ara que han aflorat les contradiccions d’un sistema basat en el turisme internacional de masses. Concretament, demanen que s’adoptin cinc mesures molt bàsiques: aplicar criteris de sostenibilitat, promoure estratègicament el turisme de proximitat, millorar la qualitat de l’oferta turística i l’ocupació que genera, ordenar l’activitat per combatre la massificació i, finalment, crear una taula unitària de tots els agents implicats per coordinar les polítiques de turisme.

Mireia Bonet, cap del Servei de Turisme del Consell Comarcal, ha expressat:  Des de la Conca de Barberà hem apostat per un nou canvi de model en la gestió turística de la nostra destinació, creant la Xarxa de Turisme Sostenible (XATS Conca) el passat mes de juliol. També hem signat, recentment, la Carta del Paisatge de la comarca, per tant estem en plena sintonia amb la reivindicació del Manifest. Considerem de vital importància totes aquelles accions que s’alineïn i tinguin en compte la necessitat de créixer de manera sostenible; així com també la coordinació i la implementació de polítiques que contemplin un equilibri sostenible entre el turisme i la qualitat de vida de la població resident.

Amb aquesta decisió, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà se suma a altres institucions que ja s’han posicionat a favor d’un canvi de model turístic, com els Consells Comarcals del Priorat, el Bages, l’Alt Urgell, i l’Anoia, entre d’altres. El Manifest íntegre es pot llegir a la pàgina web manifest.descobrir.cat, així com el llistat complet d’impulsors i adherits.