Manifest Descobrir - El Consell Comarcal de l’Alt Urgell aprova per unanimitat adherir-se al Manifest Descobrir

Per un nou model de turisme al servei del país

El Manifest impulsat per la revista Descobrir Catalunya que demana un canvi urgent de model turístic aprofitant els aprenentatges que ha deixat la pandèmia no para de rebre suports, com el del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, que va aprovar al Ple la seva adhesió a la iniciativa per unanimitat.

Sergi Parramón, president de l’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, ha expressat “el compromís d’aquesta institució amb el model turístic sostenible, de qualitat i de proximitat que defensa el Manifest Descobrir. Al capdavall, és el model pel qual estem apostant a la comarca, en consonància amb el conjunt de l’Alt Pirineu i Aran i en coordinació amb tots els agents del sector”.

El Manifest ja compta amb més de 2.200 signants i demana que es plantegi amb urgència el debat sobre el model turístic ara que han aflorat les contradiccions d’un sistema basat en el turisme internacional de masses. Concretament, demanen que s’adoptin cinc mesures molt bàsiques: aplicar criteris de sostenibilitat, promoure estratègicament el turisme de proximitat, millorar la qualitat de l’oferta turística i l’ocupació que genera, ordenar l’activitat per combatre la massificació i, finalment, crear una taula unitària de tots els agents implicats per coordinar les polítiques de turisme.

Amb aquesta decisió, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell se suma a altres institucions que ja s’han posicionat a favor d’un canvi de model turístic, com els Consells Comarcals de la Conca de Barberà, el Priorat, el Bages, i l’Anoia, entre d’altres. El Manifest íntegre es pot llegir a la pàgina web manifest.descobrir.cat, així com el llistat complet d’impulsors i adherits.