Manifest Descobrir - El Consell Comarcal de l’Anoia també se suma al Manifest Descobrir

Per un nou model de turisme al servei del país

El Consell Comarcal de l’Anoia  ha aprovat recentment en Junta de Govern la seva adhesió al manifest impulsat per la revista Descobrir Catalunya -juntament amb les principals entitats de turisme rural i agents turístics d’arreu del país-, que demana un canvi urgent de model turístic aprofitant els aprenentatges que ha deixat la pandèmia.

El Conseller de Turisme, Programes Europeus i Relacions Institucionals del Consell Comarcal de l'Anoia, Daniel Gutiérrez Espartero, ha expressat que “des del Consell Comarcal es veu el manifest com una oportunitat per obrir i consolidar estratègies de desenvolupament turístic sostenible de país. És en aquest sentit el l'Anoia dóna suport al manifest i s'hi adhereix.”

El Manifest ja compta amb més de 2.200 signants i demana que es plantegi amb urgència el debat sobre el model turístic ara que han aflorat les contradiccions d’un sistema basat en el turisme internacional de masses. Concretament, demanen que s’adoptin cinc mesures molt bàsiques: aplicar criteris de sostenibilitat, promoure estratègicament el turisme de proximitat, millorar la qualitat de l’oferta turística i l’ocupació que genera, ordenar l’activitat per combatre la massificació i, finalment, crear una taula unitària de tots els agents implicats per coordinar les polítiques de turisme. Fins ara ja s’hi ha sumat cinc Consells Comarcals i altres institucions d’arreu del país.